KorvOlles styrkeskala

Nå, hur starka är egentligen KorvOlles korvar?
Vi tycker oss ha allt från helt mild korv till svimm-korv, men alla har vi olika utgångslägen. Här försöker KorvOlle sig på att förklara utifrån sin egna palett, känslor och upplevelser.

O - Helt och hållet mild. Enkel och välgjord. Smakar kött!

OO - Kryddig och smakrik utan att vara stark.

OOO - Är man van vid helt okryddad mat så kan denna känns stark. Den har lite sting men just jag kulle inte kalla den stark.

OOOO - Mellanstark. Rund och fin med pepprig kant.

OOOOO - Lätt chilistyrka, i fint samspel med övriga kryddor.

OOOOOO - Mer styrka. Mer skärpa.

OOOOOOO - Het men fortfarande välbalanserad och hanterbar. Det eldar till i munhålan och värmer till i själen.

OOOOOOOO - Stark på riktigt. Med ca 12% plats kvar för andra smaker. Det bränner i käften, du gör ett oidentifierbart ljud, en liten grimas, blir varm i bröstet, ansiktet och svett kan komma att bildas på din panna.

OOOOOOOOO - Hettan går upp i näsan innan du hinner blinka, och munnen fylls med saliv blandat med chili du inte kan utala namnen på. Du börjar hosta, ångrar att du ens tog tuggan. "Varför måste jag hålla på???" Munnen och bröstet brinner. Du börjar svettas på ställen du inte visste att det gick att svettas på. Blir sendan kallsvettig. Den utomkroppsliga upplevelsen rullar igång och du ser ditt liv flyga förbi. Tänker på Mamma. Och vem ska ta hand om din guldfisk Håkan!? Ögonen vattnas, du andas hårt med munnen på vid gavel samtidigt som du symboliskt fläktar händerna mot ansiktet och gör valljud. Rycker upp kylen, dricker upp sista mjölken och äter en torr bit Skogaholmslimpa. Snart blir kroppen utmattad och lite skakig efter att alla hårt krampande muskler. Du känner dig liten i stora stygga världen, undrar om det verkligen var värt det för att bevisa motsatsen. Du får ögonkontat med Håkan, känner en våg av ömhet och tacksamhet för det lilla. Ger honom en klapp, lite extra kvällsgodis och känner att du lever!